Individuele hulp

Wat ik vooral belangrijk vind in mijn beroep is niet- oordelend zijn. Ik luister naar jou en pas mij aan aan wie jij bent. Samen creëren we een veilige basis om te groeien met alle hulpbronnen die jij al in je hebt. Hulpbronnen als zelfvertrouwen, eigenwaarde, kracht, innerlijke rust of mentale balans. Vaak zijn we ons niet bewust van alle hulpmiddelen waarover we  beschikken. Zijn ze ver weg, opgeborgen. Ik help je om deze reeds ervaren tools terug naar boven te halen. Je gaat, samen met mij, op zoek naar belemmerende overtuigingen. Overtuigingen die je ooit geholpen hebben om met bepaalde situaties om te kunnen gaan. Overtuigingen die jou sterk hebben gemaakt, op dat moment. Tegelijkertijd groeien mensen en hebben ze bepaalde overtuigingen niet meer nodig, is het een belemmering geworden om verder te kunnen ontwikkelen. Voorbeelden van belemmerende overtuigingen zijn; ik ben dom, ik ben niet zo goed als een ander, ik ben waardeloos,...

Door middel van NLP technieken, familie - en tafelopstellingen help ik je inzicht te krijgen in je eigen communicatie en gedrag en het systeem waarin je zit. Hoe vast je ook denkt te zitten in je dagdagelijkse strategieën, ze zijn veranderbaar. Je beschikt over alle hulpbronnen om deze om te zetten in gedrag die jij wenst om je leven op een andere manier te beleven. ( zie infoblad NLP voor verdere informatie rondom de werking van NLP en Familieopstellingen) 

Naast NLP maak ik ook gebruik van EFT.  Dit is een techniek om vrij te worden van negatieve en/of beperkende emoties. EFT op zichzelf is geen therapie, maar kan wel therapeutisch gebruikt worden omdat het een methode is om vastzittende emotionele problemen op te lossen. Dit gebeurd door middel van het tappen volgens een vast protocol op bepaalde meridiaan punten. ( zie infoblad NLP en EFT voor verdere informatie rondom de werking van EFT)

Mijn werkwijze is in principe een kortdurende, oplossingsgerichte behandelmethode. Er is dus geen vastgestelde duur voor de behandeling. Wel kan er vooraf, afhankelijk van de klacht of het probleem, het aantal sessies ingepland worden. Er kan natuurlijk altijd verlengd worden, mocht dit noodzakelijk zijn.


Meld je hier aan voor een individuele sessie