Wat is NLP 

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Neuro: dit heeft met het brein te maken, je hersens. In je brein zijn bepaalde patronen vastgesteld die er voor zorgen dat je je naar of goed doet voelen.

Linguïstisch: dit gaat over taal. De taal waarmee je met jezelf en een ander communiceert. Door middel van taal structureer je (volgens NLP) de ervaringen, oftewel de neurologische processen. Uit deze processen door taal ontstaat een systeem van ideeën, overtuigingen, herinneringen en verwachtingen. Dit wordt ook wel een wereldmodel genoemd.

Programmeren: dit houdt in dat je door middel van taal je brein programmeert zodat jij een goed gevoel krijgt. Het gaat om het veranderen van negatieve patronen in positieve patronen in je brein. Je gaat dus ervaringen die zich hebben vastgezet in jouw systeem opnieuw organiseren en anders worden benoemd, zodat er ook een andere kijk op komt.

Met behulp van NLP technieken gaat een NLP therapeut aan de slag om inzicht te geven waarop jouw brein al jouw informatie verwerkt. Een NLP therapeut speelt in op het communicatiesysteem van de persoon.  Het gaat om het achterhalen van de  lichaamstaal, taalgebruik, de bewuste en onbewuste manieren van communiceren en gedragspatronen. NLP heeft verschillende technieken om zowel vanuit het bewuste als vanuit het onderbewuste zaken opgelost te krijgen. Dit kan leiden tot een andere beleving, zicht op en ervaringen van de klacht of het probleem en geeft nieuwe mogelijkheden en handelingen in de interactie met de omgeving.

NLP is in principe een kortdurende, oplossingsgerichte behandelmethode. Alles heeft een achterliggende oorzaak.


Wat is EFT

De Emotional Freedom Techniques, is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.

Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. (zie: www.energypsychologyinteractive.com)

Wie kunnen EFT gebruiken?
EFT kan gebruikt worden bij volwassenen, kinderen, door professionele hulpverleners maar is ook goed toe te passen voor huis, tuin en keuken gebruik bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten

EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen.