Blog

2023-06-18

Het is genoeg

Ik kom de laatste tijd meer en meer tot de conclusie dat het even genoeg is. Ik wil graag eens stil staan bij wat ik uiteindelijk allemaal al heb bereikt. Blijkbaar was ik daar nog niet mee bezig. Heel vaak is het zo dat mensen mij constant zeggen dat ik goed bezig ben en dat ik met zoveel bezig ben. Ik hoorde het maar luisterde niet echt. Het kwam niet binnen. Ik was te veel bezig met “meer” verzinnen. Meer workshops geven en volgen, meer opstellingen, meer volgers, meer klanten in mijn praktijk, meer posten, meer opleidingen geven en volgen. De enige plek waar ik echt mijn rust kan vinden is op mijn vaste werkplek bij Scalda. Daar werk ik als interne coach voor jong volwassenen die het even moeilijk hebben in hun leven. Ik hoef mij daar niet te bewijzen. Het is een stabiele job, fijne collega’s, fijne jongeren. Daarnaast heb ik mijn vaste stek bij The Changemakers Academy waar wij de opleiding tot familieopsteller geven. Ook dat geeft rust.

En net toen ik met dat gevoel zat, het gevoel van….ik ga eens echt gewoon genieten van wat ik al heb, niets nieuws erbij nemen, niets creëren, gewoon zijn, moesten we onze workshop grenzen aangeven afmelden. Te weinig animo. En ja, het is eigenlijk ok. Het voelt helemaal niet als een falen. Het moest gewoon zo zijn. 
En natuurlijk heb ik nog ideeën hoor. Ik wil nog een workshop geven rondom NLP. Mensen NLP tools aanleren. Maar het MOET NU NIET. Hoe super is dat!
Ik merk nu echt wat ik al heb. Mijn praktijk draait goed, mijn familieopstellingen zitten altijd vol en het allerbelangrijkste: ik voel me goed en…mijn gezin ook!

Het is genoeg!

Admin - 14:48:42 | Een opmerking toevoegen