Mijn Werkwijze

Wat ik vooral belangrijk vind in mijn beroep is niet- oordelend zijn. Ik luister naar jou en pas mij aan aan wie jij bent. Samen creëren we een veilige basis om te groeien met alle hulpbronnen die jij al in je hebt. Hulpbronnen als zelfvertrouwen, eigenwaarde, kracht, innerlijke rust of mentale balans. Vaak zijn we ons niet bewust van alle hulpmiddelen waarover we  beschikken. Zijn ze ver weg, opgeborgen. Ik help je om deze reeds ervaren tools terug naar boven te halen. Je gaat, samen met mij, op zoek naar belemmerende overtuigingen. Overtuigingen die je ooit geholpen hebben om met bepaalde situaties om te kunnen gaan. Overtuigingen die jou sterk hebben gemaakt, op dat moment. Tegelijkertijd groeien mensen en hebben ze bepaalde overtuigingen niet meer nodig, is het een belemmering geworden om verder te kunnen ontwikkelen. Voorbeelden van belemmerende overtuigingen zijn; ik ben dom, ik ben niet zo goed als een ander, ik ben waardeloos,...

Door middel van NLP technieken, familie - en tafelopstellingen help ik je inzicht te krijgen in je eigen communicatie en gedrag en het systeem waarin je zit. Hoe vast je ook denkt te zitten in je dagdagelijkse strategieën, ze zijn veranderbaar. Je beschikt over alle hulpbronnen om deze om te zetten in gedrag die jij wenst om je leven op een andere manier te beleven. ( zie infoblad NLP voor verdere informatie rondom de werking van NLP en Familieopstellingen) 

Naast NLP maak ik ook gebruik van EFT.  Dit is een techniek om vrij te worden van negatieve en/of beperkende emoties. EFT op zichzelf is geen therapie, maar kan wel therapeutisch gebruikt worden omdat het een methode is om vastzittende emotionele problemen op te lossen. Dit gebeurd door middel van het tappen volgens een vast protocol op bepaalde meridiaan punten. ( zie infoblad NLP en EFT voor verdere informatie rondom de werking van EFT)

Mijn werkwijze is in principe een kortdurende, oplossingsgerichte behandelmethode. Er is dus geen vastgestelde duur voor de behandeling. Wel kan er vooraf, afhankelijk van de klacht of het probleem, het aantal sessies ingepland worden. Er kan natuurlijk altijd verlengd worden, mocht dit noodzakelijk zijn.

Therapie: per sessie 70 euro. Voor vergoeding vanuit de zorgverzekering, zie: Beroepsorganisaties

Intakegesprek: Ongeveer 1u20,  85 euro

Let wel aanvullend verzekerd voor alternatieve geneeswijzen.

Een sessie duurt ongeveer een uur.

Kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur is gratis.

Er zijn ook online sessies mogelijk. Een tafelopstelling en een EFT sessie gaat prima online. Neem contact met mij op, dan kunnen we dit bespreken.


Mijn Verhaal
Mijn naam is Katrien Messens. Geboren in 1975 in West-Vlaamse Oostende. Ondertussen woon ik al heel wat jaren in Zeeland, getrouwd en trotse moeder van 2 kinderen. Sinds 2000 werk ik in de zorg, dit als begeleidster. Ik werk met mensen die een beperking hebben, gedragsproblematiek,  psychische ondersteuning nodig hebben en kampen met psychiatrische problematiek. Naast mijn werk als begeleidster en therapeut geef ik, samen met mijn man, weerbaarheid en assertiviteitstrainingen. Daarvoor organiseren we regelmatig weekenden maar ook dag trainingen, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Zie www.lansu-agressiemanagement.nl
Ook ben ik als begeleidster actief bij Novalife tijdens de NLP opleidingen. Daarin help ik deelnemers in hun proces. Zie: www.novalife.nl. Daarnaast werk ik ook samen met de Changemakers Academy, ik geef daar de opleiding Master Systemic Constellations, opstellen met representanten. Zie opleidingen.

Jaren terug ben ik mij gaan verdiepen in Mindfulness en Nlp. Daarnaast heb ik de opleiding Psychosociale Basiskennis en een bijscholing Cognitieve Gedragstherapie (CGT)  en Emotional Freedom Techniques (EFT) en de opleiding Trauma Coaching gevolgd. Ik blijf mij natuurlijk ook bijscholen. Ik heb ondertussen de opleiding Familie-en systeemopstelling afgerond en combineer dit in mijn praktijk door middel van tafelopstellingen en systemische opstellingen in de ruimte. Ik organiseer ook vaak familieopstellingen, zie agenda en familieopstellingen voor meer info. Ik ervaar het als de ideale combinatie om anderen en mezelf te helpen/ondersteunen.
Dankzij deze opleidingen heb ik mij kunnen verdiepen in de medische wereld rondom het geestelijk welzijn van de mens; psychiatrie en psychologie.
Alsook ben ik hierdoor aangesloten bij de Beroepsorganisatie CAT. Dit zorg  er voor dat je wordt vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering. Ook voldoe ik aan de WKKGZ ( wet kwaliteiten, klachten en geschillen zorg)
Hopelijk ontmoeten we elkaar snel.